Pečená zelenina na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Med včelí
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pastinák
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 352 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 53 mg
  • Vláknina 29096 mg
  • Vitamín A 29096 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve oloupeme pastinák a mrkev, očistíme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Zeleninu po vyjmutí pečeme v předehřáté troubě na 220°C. Po 1 minutě ji prolijeme směsí medu, oleje a koření a pečeme dalších 5-10 minut.

Komentáře k receptu