Krevety na smetaně s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 115 g Pancetta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 hrst Baby špenát
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2954 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 3508 mg
  • Bílkoviny 927 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15134.1 mg
  • Draslík 67.5 mg
  • Vláknina 903.2 mg
  • Vitamín A 903.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme pancettu za občasného promíchání asi 5 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, nadrcený česnek a ještě chvíli smažíme.

  • 2

    Do základu vmícháme očištěné a omyté krevety a vše restujeme, dokud krevety nezrůžoví.

  • 3

    Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a omáčku na mírném ohni povaříme 2 minuty.

  • 4

    Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými špenátovými listy.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu