Dort se sardinkami a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 300 g Sardinky v oleji
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 300 g Sýr Ricotta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 159.6 mg
  • Draslík 757.5 mg
  • Vláknina 8225 mg
  • Vitamín A 8225 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a protlačíme sítem do mísy. Necháme vychladnout.

  • 2

    Očištěnou petrželku jemně nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavičku, vykucháme je, vykostíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a otevřené položíme na savý kuchyňský papír, aby okapala voda.

  • 3

    V míse rozetřeme tvaroh s rozmačkanými bramborami, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek, špetku soli a špetku čerstvého mletého

  • 4

    pepře. Všechno dobře promícháme a tak získáme hladkou hmotu.

  • 5

    Nízkou dortovou formu vytřeme 2 lžícemi oleje a urovnáme do ní v jednolité vrstvě směs brambor a tvarohu. Na tuto vrstvu rozložíme sardinky, trochu je do spodní vrstvy vtlačíme a potřeme zbývajícím

  • 6

    olejem.

  • 7

    Dortovou formu dáme do předehřáté trouby na 180°C a přibližně 20 minut pečeme, dokud nebude povrch nazlátlý. Hotový slaný dort můžeme podávat teplý, ale i studený.

Komentáře k receptu