Citronový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 250 g Džem jahodový
  • 80 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 3707.5 mg
  • Vitamín A 3707.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme se slupkou ve slané vodě, uvařené scedíme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do mísy vysypeme cukr, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhané brambory, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citrónovou šťávu, mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku, a vypracujeme těsto, které dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme jahodovým džemem a nakrájíme na úhledné kostky.

Komentáře k receptu