Terina s kuřecím masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 g Kapusta růžičková
  • 200 g Mangold
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Pórek
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1281 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1008 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 294.1 mg
  • Draslík 2119.2 mg
  • Vláknina 33423.5 mg
  • Vitamín A 33423.5 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.4 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny.

  • 2

    Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky.

  • 3

    Druhý den nakrájíme porce.

Komentáře k receptu