Terina s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny
- 500 g Hrášek
- 100 g Zakysaná smetana
- 100 g Kapusta růžičková
- 200 g Mangold
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Pórek
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Želatina
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1281 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1008 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 294.1 mg
- Draslík 2119.2 mg
- Vláknina 33423.5 mg
- Vitamín A 33423.5 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.4 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny.
-
2
Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky.
-
3
Druhý den nakrájíme porce.