Vejce natvrdo v pikantní omáčce
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 12 g Trasi
 - 20 g Cukr krupice
 - 20 g Ořechy brazilské
 - 12 g Zázvor celý
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 125 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 250 ml Tamarindová šťáva
 - 40 ml Kokosové mléko
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 237.4 mg
 - Vláknina 3054.8 mg
 - Vitamín A 3054.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu.
 - 
                                2
Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr.
 - 
                                3
Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce.
 - 
                                4
Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme.
 - 
                                5
Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                6
Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec.