Kachní prsa v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 150.2 mg
 - Draslík 1054.6 mg
 - Vláknina 8557.5 mg
 - Vitamín A 8557.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka.
 - 
                                3
Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě.
 - 
                                4
Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou.