Vepřové medailonky s hříbky a palačinkami
Suroviny
- 105 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Hříbky čerstvé
 - 500 g Vepřová panenka
 - 200 g Krekry slané
 - 100 g Máslo bylinkové
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 4 kávová lžička Máslo jihočeské
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 2.5 dl Mléko polotučné
 - 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1250 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 199.9 mg
 - Draslík 1737.4 mg
 - Vláknina 6898.3 mg
 - Vitamín A 6898.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme hrubou drobenku: slané krekry prsty rozdrobíme do misky a promícháme s hrubě nastrouhaným tuhým bylinkovým máslem. Misku s drobenkou uchováme v chladu.
 - 
                                2
Vepřovou panenku omyjeme osušíme a nakrájíme na medailonky 2 cm silné.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a medailonky restujeme z každé strany dozlatova po 1,5-2 minutách. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým černý pepřem a přeložíme je i s výpekem do zapékací mísy.
 - 
                                4
Do mísy dáme 2.5 dl mléka, 105 g hladké mouky, špetku soli, 2 vejce a vše dobře ponorným mixerem rozmixujeme. Těsto necháme asi 10 minut odstát a znovu zamícháme. V pánvi rozpálíme lžičku másla. Naběračkou naléváme těsto na pánev, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova (asi po 30-40 sekundách z každé strany). Usmažíme 4 palačinky, každou palačinku posypeme 1 lžící nastrouhaného sýra, řeřichou, palačinky zavineme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
 - 
                                5
Očistíme a omyjeme hříbky a šalotky. Šalotky rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké plátky. Hříbky rozkrájíme asi na 4 mm silné plátky. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do misky, posypeme 2 špetkami cukru, 2 špetkami mořské soli a promícháme.
 - 
                                6
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, lžíci s máslem a šalotku zpěníme. Přidáme hříbky, vydusíme je z vody a pak je osolíme 0.5 lžičky, ochutíme bílým pepřem a se šalotkou osmažíme dozlatova. Přidáme rajčata a s houbami podusíme.
 - 
                                7
Na medailonky masa položíme lžičku hříbků, na ně položíme vrstvu drobenky a maso dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 5-7 minut při 200 °C.
 - 
                                8
Na talíře dáme palačinky. Každou zešikma rozkrájíme na 3 díly. Přiložíme medailonky, které obložíme zbylou houbovou směsí, a servírujeme.