Maďarský perkelt z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 1223 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 277.3 mg
 - Vláknina 3604 mg
 - Vitamín A 3604 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.
 - 
                                3
Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
 - 
                                5
Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.
 - 
                                6
Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.