Vepřové kotlety plněné zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 164.8 mg
 - Draslík 976.4 mg
 - Vláknina 7572.5 mg
 - Vitamín A 7572.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.
 - 
                                2
Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.
 - 
                                3
Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.