Omeleta s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 50 g Těstoviny Vermicelli
  • 15 ml Olej olivový
  • 60 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprika sterilovaná
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 4097 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 388.3 mg
  • Draslík 579.1 mg
  • Vláknina 8817.3 mg
  • Vitamín A 8817.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.

  • 2

    Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.

  • 4

    V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.

  • 5

    Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.

Komentáře k receptu