Telecí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 810.1 mg
 - Draslík 1222.5 mg
 - Vláknina 3839.8 mg
 - Vitamín A 3839.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso a ledvinu zbavenou tuku nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Brzlík krátce ovaříme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Na špízy napichujeme střídavě maso, ledvinu a brzlík. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme.
 - 
                                4
Podáváme s grilovanými plátky jablek.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je dušená rýže.