Jehněčí kýta na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 944 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 704.3 mg
 - Vláknina 5401.5 mg
 - Vitamín A 5401.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz.
 - 
                                2
Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev.
 - 
                                3
Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve.