Omeleta s těstovinami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 75 g Sýr Parmezán
 - 50 g Těstoviny Vermicelli
 - 15 ml Olej olivový
 - 60 ml Smetana čerstvá ke šlehání
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Paprika sterilovaná
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 hrst Roketa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 4097 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 388.3 mg
 - Draslík 579.1 mg
 - Vláknina 8817.3 mg
 - Vitamín A 8817.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.
 - 
                                4
V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.
 - 
                                5
Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.