Smažený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1604 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 471.1 mg
 - Draslík 939.6 mg
 - Vláknina 3550 mg
 - Vitamín A 3550 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.
 - 
                                2
V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
 - 
                                3
Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.