Kuře pečené na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1096 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 345.3 mg
 - Draslík 869.4 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.
 - 
                                2
V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
 - 
                                3
Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.