Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami
Suroviny
- 150 g Strouhanka
 - 750 g Uzená krkovička vařená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 3 stroužek Česnek
 - 4.5 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Kopřiva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Libeček
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1533 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 139 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 418.8 mg
 - Draslík 201.5 mg
 - Vláknina 3039.5 mg
 - Vitamín A 3039.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 712.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
 - 
                                2
Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.