Pohankové sušenky s rozinkami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Ořechy vlašské
 - 3 g Skořice mletá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Cukr moučkový
 - 200 g Mouka bezlepková
 - 250 g Čokoláda na vaření
 - 200 g Vločky pohankové bio
 - 1 kávová lžička Kakao
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
 - 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 45.7 mg
 - Draslík 374.6 mg
 - Vláknina 7795.8 mg
 - Vitamín A 7795.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechy nasekáme na jemnější kousky, rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Čokoládu nastrouháme. V hlubší míse smícháme pohankové vločky, bezlepkovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, strouhaný kokos, špetku skořice a lžičku kakaa.
 - 
                                2
Vejce a máslo vymícháme do hladké pěny a spolu se sypkými surovinami vymícháme těsto. Z tohoto těsta utvoříme kuličky, které mírně rozmáčkneme do malých placiček. Pokud se nám ruce hodně lepí, namáčíme je ve vodě. Vytvořené placičky rozložíme na plechu, vyloženém pečicím papírem, a placičky pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečené placičky necháme vychladnout na plechu, teprve potom je z plechu sundáváme, aby se nám cukroví nepolámalo. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.