Raci vaření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 24 ks Rak říční
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 684 mg
  • Draslík 1849.8 mg
  • Vláknina 309.8 mg
  • Vitamín A 309.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 17.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 3-4l vody přidáme sůl, kopr, kmín a vaříme asi 10 minut. Očištěné, živé raky vložíme do vroucí vody a hrnec přikryjeme. Raky necháme táhnout ve vývaru asi 12 minut - mají mít pěknou červenou barvu.

  • 2

    Podáváme v horké míse s procezeným vývarem. Sypeme čerstvým koprem.

Komentáře k receptu