Vepřová kýta s broskvovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 ml Cukr třtinový
  • 60 ml Džem broskvový
  • 250 ml Kompot broskvový
  • 250 ml Sherry brandy
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 907.9 mg
  • Vláknina 812.5 mg
  • Vitamín A 812.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu osolíme a na několika místech uděláme mělké, cca půl centimetrové zářezy ve formě křížku. Maso vložíme do pekáče a potřeme broskvovým sirupem. Broskvový sirup jsme si předem připravili z broskvové šťávy, hnědého cukru, broskvového džemu, brandy a skořice tím, že jsme tyto suroviny rozmíchali v pánvičce a při stálém míchání vařili tak dlouho, dokud se cukr nerozpustil. Maso potřené zhotoveným sirupem vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, za občasného podlévání vodou, asi 20 minut, dokud se nezačnou námi udělané křížky otvírat. Po jejich otevření ztlumíme teplotu na 160-170 stupňů a necháme péct cca 40 minut. Během pečení maso přelíváme broskvovým sirupem tak, aby maso získalo pěknou zlatavou kůrku. Upečenou kýtu necháme asi 20 minut chladnout a pak ji krájíme na tenké plátky.

Komentáře k receptu