Vepřové kotlety s kari a ořechy
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Povidla švestková
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 110.2 mg
 - Draslík 691.5 mg
 - Vláknina 3077.5 mg
 - Vitamín A 3077.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Ve woku na rozpáleném oleji restujeme vepřové maso přibližně 4 minuty, pak ho vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme. Do uvolněné pánve dáme lžíci másla. Na rozpuštěné máslo vložíme pokrájenou směs cibule s česnekem, promícháme a necháme zpěnit. Pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme kari pastu a švestková povidla. Vše dobře promícháme a pomalu vaříme 3-4 minuty. Přidáme orestované maso, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
 - 
                                3
Mezitím si v menší pánvi nasucho opražíme dozlatova piniové oříšky.
 - 
                                4
Hotové maso rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky a podáváme.