Kančí kýta v kokosu
Suroviny
- 200 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kančí kýta
 - 45 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 45.4 mg
 - Vláknina 1121.4 mg
 - Vitamín A 1121.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, zázvor a kokos nastrouháme.
 - 
                                2
V misce promícháme cibuli, olej, feferonku, česnek, zázvor, kokos, kurkumu, sůl, kmín, pepř a dobře směs promícháme.
 - 
                                3
Kančí plec potřeme marinádou a necháme alespoň hodinu marinovat. Poté maso vložíme do pekáče s vodou a v předehřáté troubě upečeme. Během pečení maso poléváme výpekem.
 - 
                                4
Kýtu servírujeme jemně nakrájenou.