Vinná omáčka s hříbky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Pažitka
- 10 g Paprika mletá sladká
- 40 g Hříbky čerstvé
- 80 g Cibule červená
- 150 ml Víno červené
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 461.1 mg
- Vláknina 2725 mg
- Vitamín A 2725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.