Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem
Suroviny
- 450 g Květák
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mozzarella
 - 450 g Těstoviny Fusilli
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 2.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 46 mg
 - Draslík 469.3 mg
 - Vláknina 13971 mg
 - Vitamín A 13971 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                3
V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
 - 
                                4
Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.