Pečená treska s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1780 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 1092.9 mg
 - Vláknina 3140 mg
 - Vitamín A 3140 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.
 - 
                                2
Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.