Perlička nadívaná čekankovými listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 259 mg
 - Draslík 878 mg
 - Vláknina 2954.2 mg
 - Vitamín A 2954.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Toastový chléb namočíme do vajec rozšlehaných s trochou soli.
 - 
                                3
Perličku očistíme, rozřízneme a vykostíme tak, aby zůstala vcelku. Kůži ponecháme.
 - 
                                4
Posypeme strouhaným parmazánem, prsíčka pokryjeme namočeným toastovým chlebem, navrch rozložíme čekankové listy, lístky bazalky a celerové listy. Stehýnka přitáhneme k prsíčkům a připevníme párátky.
 - 
                                5
Přemístíme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 190C. V polovině pečení obrátíme.