Smažené kořeněné lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 279.2 mg
 - Vláknina 10377.5 mg
 - Vitamín A 10377.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka, osolíme je, necháme chvíli odpočinout a usušíme.
 - 
                                2
Bílek dáme do malé misky a ušleháme vidličkou nebo malou metlou do pěny.
 - 
                                3
Kukuřičný škrob, sůl a thajskou směs sedmi koření důkladně promícháme.
 - 
                                4
Ve velkém woku rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení.
 - 
                                5
Kolečka lilku obalíme po obou stranách v rozšlehaném bílku a potom v kukuřičném škrobu ochuceném thajskou směsí sedmi koření.
 - 
                                6
Obalený lilek smažíme postupně ve woku na středním ohni zhruba 5 minut po obou stranách dozlatova.
 - 
                                7
Hotová kolečka lilku vybereme lopatkou z woku. Necháme je chvíli
 - 
                                8
odpočinout na vrstvě papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk, upravíme je na talíře a ještě horké podáváme.