Želé z broskví s kakaovými boby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 105.3 mg
 - Vláknina 2915.7 mg
 - Vitamín A 2915.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.
 - 
                                2
Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.
 - 
                                3
Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.