Bažant s lanýži
Suroviny
- 20 g Lanýž
 - 1 g Šafrán
 - 20 ml Whisky
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Játra drůbeží
 - 2 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 4 ks Bažantí prsa
 - 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 102 mg
 - Vláknina 2980.3 mg
 - Vitamín A 2980.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso společně s játry opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a umístíme je na pár hodin do marinády. Marinádu smícháme z whisky, olivového oleje, bylinek, bobkových listů, šafránů a kostiček nasekané cibule.
 - 
                                2
Prsíčka vyndáme z marinády, necháme je oschnout a osmahneme na půlce másla ze všech stran, dokud nezezlátnou. Osmahnuté maso odložíme bokem.
 - 
                                3
Játra osmahneme na tuku z prsíček: Z marinády přendáme šalvěj, rozmarýn a bobkový list k játrům. Celou směs vaříme okolo 10 minut a následně rozmixujeme.
 - 
                                4
Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme pastu z jater, přidáme špetku soli a pepře. Nadále přidáme i bažantí prsíčka, necháme je ohřát a následně ještě pár minut dojít. Před podáváním ozdobíme pokrm tenkými plátky lanýžů.