Kapr načerno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kapr obecný
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Mandle
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 0.25 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 4 polévková lžíce Perník
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1534 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 96983 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 2603.4 mg
  • Vláknina 87106.7 mg
  • Vitamín A 87106.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 83.3 mg
  • Vitamín E 53.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při úpravě kapra načerno použijeme i krev z kapra, proto ji při zabíjení dáme stranou. Z vnitřku ryby ji vypláchneme trochou octa.

  • 2

    Cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky, zpěníme na polovině másla, zalijeme pivem nebo vodou, osolíme, přidáme citrónovou kůru a zavařeninu, okořeníme a vaříme zhruba 30 minut.

  • 3

    Mezitím z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji, rozmícháme a přidáme do omáčky nastrouhaný perník. Vše povaříme dalších 15 minut, dochutíme citrónovou šťávou a přecedíme do jiného kastrolu.

  • 4

    Do omáčky vložíme naporcovaného kapra, přidáme vypeckované švestky a hrozinky. Vše vaříme na mírném ohni 10 až 12 minut. Nakonec přidáme oloupané a nakrájené mandle.

  • 5

    Kapra načerno můžeme podávat teplého i studeného.

Komentáře k receptu