Pečené kotlety ze selete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové kotlety
  • 70 g Klobása Chorizo
  • 70 g Fazole Fava
  • 200 g Čočka zelená Puy
  • 3 ks Cibule - nať
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 567 mg
  • Vláknina 14164.8 mg
  • Vitamín A 14164.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety ze selete i s kostí osolíme, okořeníme pepřem a snítkou rozmarýnu a na 3 lžících oleje opečeme. Poté kotlety i s výpekem, do něhož jsme vmíchali drcený česnek, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě ještě asi 1/4 hodiny pečeme.

  • 2

    V mezičase uvaříme čočku, po uvaření scedíme, necháme okapat. Mražené fazole fava povaříme, scedíme a necháme okapat. Čočku s fazolemi přidáme do rendlíku k salámu chorizo, který jsme drobně pokrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje, a orestujeme. Poté vmícháme šťávu z kotlet, promícháme, osolíme, opepříme.

  • 3

    Kotlety servírujeme se směsí čočky a fazolí, zdobíme naťovou cibulí, kterou jsme drobně nakrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje.

Komentáře k receptu