Rajčata se sýrovou nádivkou s pivem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 204.6 mg
- Vláknina 2146.8 mg
- Vitamín A 2146.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tvrdší rajčata omyjeme, seřízneme jim vršky a vnitřky vydlabeme lžičkou. 
- 
                                2Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání sýr rozpouštíme. Poté přilijeme pivo, zahříváme a mícháme, až vznikne hladká hmota. Přidáme sůl, koření, hořčici, rozšlehaný žloutek a opět mícháme dohladka, ale už nevaříme. Prochladlou nádivkou plníme rajčata. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        