Vepřová kýta s kedlubnou
Suroviny
- 350 g Kedlubna
 - 800 g Vepřová kýta
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 873.4 mg
 - Vláknina 3229.3 mg
 - Vitamín A 3229.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Maso v míse osolíme, opepříme, promícháme se škrobovou moučkou, rozšlehaným bílkem a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce marinovat.
 - 
                                3
Odleželé maso na rozpáleném oleji za stálého míchání osmažíme spolu s kedlubnou. Poté vmícháme sojovou omáčku, cukr, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.