Filé s rajčaty na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 178 mg
  • Vláknina 2150.8 mg
  • Vitamín A 2150.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.

  • 3

    Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu