Vepřové řízky plněné šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 50 g Šunka parmská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 704.3 mg
  • Vláknina 1140 mg
  • Vitamín A 1140 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.

  • 3

    Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu