Marinované kuře s těstovinami
Suroviny
- 400 g Nudle vaječné
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 dl Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 148 mg
 - Draslík 783.7 mg
 - Vláknina 8303.3 mg
 - Vitamín A 8303.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 11.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Chilli papřičku rozkrojíme, odstraníme jadérka, omyjeme ji vodou a nakrájíme najemno. Nakrájené cibulky a papričku v misce důkladně promícháme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme.
 - 
                                4
V míse smícháme citronovu šťávu, kečup, worcester, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Kuřecí maso obalíme připravenou marinádou a necháme je alespoň hodinu v chladu. Před další přípravou maso necháme 30 minut v pokojové teplotě.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran smažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na plátky.
 - 
                                6
Těstoviny uvaříme během smažení masa ve vařící osolené vodě. Uvařené slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme je na servírovací talíře. K těstovinám přidáme plátky masa, vše posypeme připravenou směsí cibulky a papričky a podáváme.