Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1128 kcal
 - Sacharidy 183 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 97527 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 84.1 mg
 - Draslík 426.9 mg
 - Vláknina 16102 mg
 - Vitamín A 16102 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
 - 
                                3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.
 - 
                                4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.