Vepřové nožičky pečené s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2299 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 136 g
 - Sodík 98431 mg
 - Bílkoviny 238 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 1073.6 mg
 - Draslík 877.4 mg
 - Vláknina 6930 mg
 - Vitamín A 6930 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.
 - 
                                2
Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.
 - 
                                3
Jako přílohu podáváme saláty.