Sójové maso s rajčaty
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 300 g Sójové plátky
 - 150 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Libeček
 - 0.5 kávová lžička Saturejka
 - 1 kávová lžička Česnek sušený
 - 4 ks Rajčata
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.35 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2871.3 mg
 - Vláknina 5582.3 mg
 - Vitamín A 5582.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sójové maso nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nudličky. Podlijeme trochou vody a dusíme 5 minut.
 - 
                                2
Zatím spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                3
Nudličky okořeníme bazalkou, saturejkou, libečkem a kmínem. Přisypeme ještě sušený česnek a osolíme. Na maso naklademe kousky rajčat, přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. V případě potřeby podléváme vodou.
 - 
                                4
Odklopíme pokličku, přilijeme rajský protlak a vše promícháme. Zakapeme sojovou omáčkou a případně dosolíme.
 - 
                                5
Podáváme s vařenou rýží a ozdobené sekanou petrželkou.