Bramborové knedlíky plněné mletým masem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Pšeničná krupice
 - 20 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Telecí maso mleté
 - 40 g Cibule
 - 200 g Zelí bílé - sterilizované
 - 2.4 g Sádlo škvařené
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 kg Brambory vařené ve slupce
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2640 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 117.9 mg
 - Draslík 1219 mg
 - Vláknina 22297.5 mg
 - Vitamín A 22297.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.
 - 
                                2
Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.
 - 
                                3
Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.
 - 
                                4
Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.