Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 582 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 459.7 mg
 - Draslík 566.7 mg
 - Vláknina 3094.3 mg
 - Vitamín A 3094.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.
 - 
                                2
Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.