Bramborová kaše se sýrem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 8 g Sůl
  • 40 g Pažitka
  • 100 g Sýr Čedar
  • 120 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1207 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 61.2 mg
  • Draslík 891 mg
  • Vláknina 9875 mg
  • Vitamín A 9875 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, posekanou pažitku, promícháme, rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Čedar nastrouháme na jemno, plátky anglické slaniny pokrájíme na silnější proužky. Kaši vložíme do pekáčku, povrch uhladíme, posypeme čedarem, poklademe plátky slaniny a vložíme na 10 minut pod gril. Grilujeme, až se sýr roztaví a slanina bude křupavá.

Komentáře k receptu