Bramborová kaše zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Brambory
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 334.2 mg
  • Draslík 851.7 mg
  • Vláknina 10071 mg
  • Vitamín A 10071 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme bramborovou kaši obvyklým způsobem - rozšleháme brambory, mléko a trochu másla, poté osolíme.

  • 2

    Přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, pepř a muškátový oříšek.

  • 3

    Horkou kaši dáme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme v horké troubě asi 10 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu