Kachní játra a pineau pâté
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Játra kachní
 - 100 g Slanina anglická
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Chléb toastový
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 5 polévková lžíce Pineau des Charentes červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 336.9 mg
 - Draslík 221.6 mg
 - Vláknina 3262.5 mg
 - Vitamín A 3262.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme.
 - 
                                2
Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.
 - 
                                3
Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.
 - 
                                4
Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.
 - 
                                5
Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.