Pečená kachní játra s rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.86 g Máslo čerstvé
  • 400 g Játra kachní
  • 100 g Jahody zahradní
  • 150 g Reveň (Rebarbora)
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Okra - Ibišek jedlý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1030.5 mg
  • Draslík 762 mg
  • Vláknina 4939.5 mg
  • Vitamín A 4939.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.

  • 2

    Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.

Komentáře k receptu