Špenátový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 736.6 mg
 - Vláknina 5493.5 mg
 - Vitamín A 5493.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.
 - 
                                2
Dokud nezačne ztrácet na objemu.
 - 
                                3
Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.
 - 
                                4
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
 - 
                                5
Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.
 - 
                                6
V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.
 - 
                                7
3 minuty vaříme.
 - 
                                8
Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.
 - 
                                9
Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                10
Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.
 - 
                                11
Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.
 - 
                                12
30 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.