Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou
Suroviny
- 225 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 12 ks Jehněčí kotlety
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 1093.8 mg
 - Vláknina 2594.3 mg
 - Vitamín A 2594.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme gril.
 - 
                                2
Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta.
 - 
                                3
5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové.
 - 
                                4
Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme.
 - 
                                5
Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku.
 - 
                                6
Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou.