Sardine ripiene
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 233.4 mg
 - Vláknina 5311.5 mg
 - Vitamín A 5311.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.
 - 
                                2
Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.
 - 
                                3
Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.
 - 
                                4
Podáváme zdobené citronem.