Kynuté těsto na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 5.1 mg
 - Vláknina 8144 mg
 - Vitamín A 8144 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si dvě formy na pizzu, které vymažeme tukem.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, do důlku vsypeme droždí, smícháme s olejem a vlažnou vodou. Po zhruba patnácti minutách směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba padesát minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky. Přeneseme je do forem, pomažeme olejem a plníme náplní podle vlastního výběru. V troubě předehřáté na 190°C pečeme pizzy asi dvanáct minut dokud nezezlátnou. Podáváme horké.