Bublanina s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 260.5 mg
- Draslík 233.3 mg
- Vláknina 5217.2 mg
- Vitamín A 5217.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Pekáč vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a rozetřeme. Poklademe višněmi a pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 12.05.2016 17:12:11
Pekla jsem v remosce cca 40 minut od zapnutí, mísu jsem vyložila papírem na pečení. Má průměr 22 cm a je hliníková, mám starší typ. Místo vanilkového lusku jsem ubrala trochu cukru a místo něho přidala cukr vanilkový. Nevím, jestli v receptu omylem nechybí prášek do pečiva, já dala polovinu sáčku. Smíchala s moukou a tu jsem prosila, aby se provzdušnila. Většinou používám polohrubou mouku. Těsto se mi zdálo hustější, tak jsem přidala pár lžic mléka. Višně jsem měla mražené a bez pecek, stačilo 300 g. Pokud bych pekla v klasické troubě, tak bych dala do vyhřáté a pekla při střední teplotě, rozhodně ne v rozpálené troubě. Bublanina nám chutná.
Odpovědět