Bublanina s višněmi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Višně
  • 10 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 260.5 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 5217.2 mg
  • Vitamín A 5217.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a rozetřeme. Poklademe višněmi a pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 12.05.2016 17:12:11

Pekla jsem v remosce cca 40 minut od zapnutí, mísu jsem vyložila papírem na pečení. Má průměr 22 cm a je hliníková, mám starší typ. Místo vanilkového lusku jsem ubrala trochu cukru a místo něho přidala cukr vanilkový. Nevím, jestli v receptu omylem nechybí prášek do pečiva, já dala polovinu sáčku. Smíchala s moukou a tu jsem prosila, aby se provzdušnila. Většinou používám polohrubou mouku. Těsto se mi zdálo hustější, tak jsem přidala pár lžic mléka. Višně jsem měla mražené a bez pecek, stačilo 300 g. Pokud bych pekla v klasické troubě, tak bych dala do vyhřáté a pekla při střední teplotě, rozhodně ne v rozpálené troubě. Bublanina nám chutná.

Odpovědět